Κύπρος: Η Ιερά Σύνοδος απορρίπτει τις συνωμοσιολογίες και συνιστά στους πιστούς να εμβολιαστούν

Κύπρος: Η Ιερά Σύνοδος απορρίπτει τις συνωμοσιολογίες και συνιστά στους πιστούς να εμβολιαστούν

Τα νέα αυστηρότερα μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή στην Κύπρο από την περασμένη Παρασκευή. Σε αυτά περιλαμβάνονται και μέτρα όπως «ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους θα τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών».

Μάλιστα, σχεδόν το σύνολο των μελών της Ιεράς Συνόδου θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κατόπιν συνεννόησης με τον προσωπικό τους γιατρό.

Σύμφωνα με το κυπριακό philenews, oι πρώτοι που δεν είχαν αναστολές (υπό την έννοια της συνωμοσιολογίας) στο να δεχθούν το εμβόλιο, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος και ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου τέθηκαν ερωτήματα στους καθηγητές και οι αντιδράσεις σχεδόν όλων παρέπεμπαν σε αποδοχή του εμβολίου ως μέσου καταπολέμησης της πανδημίας. Άλλωστε, η Ιερά Σύνοδος συνέστησε στους πιστούς να εμβολιασθούν. Δεδομένη εξαρχής θεωρείτο η διαφωνία του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου.

Μάλιστα, στους ειδικούς έγιναν ερωτήσεις από τους Συνοδικούς σχετικά με θεωρίες συνωμοσίας με τα οποία τους βομβαρδίζουν πιστοί, ώστε να λάβουν απαντήσεις από υπεύθυνα χείλη και να τις μεταφέρουν στους πιστούς.

Η Ιερά Σύνοδος είχε ξεκαθαρίσει πως ουδείς θα εξαναγκαστεί να εμβολιαστεί, σημειώνοντας ωστόσο, πως όσοι αποφασίσουν να εμβολιαστούν δεν πρέπει να επιβαρύνουν τη συνείδηση τους με ανεδαφικές και αντιεπιστημονικές προλήψεις.