Κορονοϊός: Πόσοι ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι νοσηλεύονται - Πίνακες

Κορονοϊός: Πόσοι ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι νοσηλεύονται - Πίνακες

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα συγκριτικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας για το ποσοστό των διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδας, ιδίως των ανεμβολίαστων, που καλύπτουν το 90% των κλινών, αλλά και των εισαγωγών, προκαλώντας ασφυκτικές πιέσεις στο σύστημα του ΕΣΥ.

Η πίεση στο ΕΣΥ είναι σημαντική, ιδιαίτερα στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με τον κυλιόμενο μέσο όρο εισαγωγών 7ημέρου να φτάνει στις 300 εισαγωγές την ημέρα (αύξηση της τάξεως των 35%). Συνολικά 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό στην Ελλάδα με το ποσοστό συνολικής κάλυψης να φτάνει αυτή τη στιγμή στο 87,08% στις ΜΕΘ, ενώ για τις απλές κλίνες ανέρχεται στο 48,5%.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα σε πίνακες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα: 

- Στην 3η ΥΠΕ, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 92 ασθενείς και το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Σε θαλάμους με υψηλή ροή οξυγόνου νοσηλεύονται 30 ασθενείς με την πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, 432 ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με το 77% να είναι ανεμβολίαστοι.

- Στην 4η ΥΠΕ, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 67 ασθενείς, το 91% ανεμβολίαστοι, και σε κοινούς θαλάμους 405 ασθενείς, το 73% ανεμβολίαστοι.

- Στην 5η ΥΠΕ, το 69% των ασθενών σε κοινούς θαλάμους είναι ανεμβολίαστοι.