Κόντρα Αμβρόσιου – Πολάκη: Από τις πλημμύρες στη Μάνδρα, μέχρι τους «μετανάστες - κατακτητές»

Κόντρα Αμβρόσιου – Πολάκη: Από τις πλημμύρες στη Μάνδρα, μέχρι τους «μετανάστες - κατακτητές»

«Προστατεύετε τους Μουσουλμάνους μετανάστες-κατακτητές», έγραψε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων στο προσωπικό του blog. «Την έδειξες τη χριστιανική σου αγάπη» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μέσω Facebook.

Διαδικτυακός πόλεμος μεταξύ του μητροπολίτη Καλαβρύτων και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες. Την αρχή έκανε πριν εβδομάδες ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος που έγραψε πως ζούμε σε ένα «άθεο κράτος», «με τους δεδηλωμένους ως προς την αθεΐα τους Πρωθυπουργό και πολλούς Υπουργούς» αποδίδοντας την ανείπωτη καταστροφή στη Μάνδρα στην οργή του Θεού «για την αποστασία του δημιουργήματός Του, δηλ. του ανθρώπου».

Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «για τις πλημμύρες και τους θανάτους δεν φταίνε τα μπαζωμένα ρέματα αλλά η οργή του θεού για τα δαιμόνια που κατοικούσαν στους βάλτους» επιρρίπτοντας ευθύνες σε ιεράρχες για την χρεοκοπία της χώρας. 

Ακολούθησε η απάντηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων ο οποίος με κείμενο στο προσωπικό του blog χαρακτηρίζε τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας «μάγκα», «αγράμματο» και «αστοιχείωτο», επισημαίνοντας ότι στις προσευχές του έχει προστεθεί ειδική ικεσία «υπέρ των ασεβεστάτων, αθέων και απίστων Αρχόντων ημών, των πολεμίων της αμωμήτου ημών Πίστεως και της Πατρίδος, Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πάσης πολιτικής αποχρώσεως, των μισούντων και αδικούντων ημάς, και της μετανοίας και επιστροφής αυτών, του Κυρίου δεηθώμεν». Σε άλλο σημείο του κειμένου του ο κ. Αμβρόσιος σημείωνε: «Ρίψτε μια ματιά στα Κρατικά Νοσοκομεία, των οποίων Υμείς έχετε την ευθύνη! Δεν έχουν ούτε γάζες για τους ''Ελληνες νοσηλευομένους! Ενώ τήν ίδια ώρα οι Μετανάστες έχουν απόλυτη προτεραιότητα στις νοσηλευτικές παροχές! Οι ''Ελληνες Πολίτες πεινούν και υποφέρουν! Οι Μετανάστες είναι ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ Σας».

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε στον κ. Αμβρόσιο τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Άκου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιε: Δεν μου χρειάζεται ούτε η προσευχή σου, ούτε η συγχώρεση σου, γιατί τη χριστιανική σου αγάπη την έδειξες σε αυτά που λες για τους πρόσφυγες στην απάντησή σου σε μένα...».

Διαβάστε Περισσότερα