Κοντονής «άδειαζει» ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρέωση του πρύτανη να καλέσει την αστυνομία

Κοντονής «άδειαζει» ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρέωση του πρύτανη να καλέσει την αστυνομία

Αδειάζει για μία ακόμα φορά τον ΣΥΡΙΖΑ  ο Σταύρος Κοντονής με αφορμή την κατάληψη του ΑΠΘ και τη στάση του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαιωάννου, τονίζοντας ότι ήταν υποχρέωση του να καλέσει την Αστυνομία.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως αυτό πρόβλεπε και ο νόμος που το σημερινό κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε προωθήσει. 

Την περασμένη εβδομάδα ο Πρύτανης του ΑΠΕ είχε καλέσει τις εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν, όπως λέει ο νόμος του 2017, όταν μικρή ομάδα επιχείρησε να κάνει κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, διαμαρτυρόμενη για το νέο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά τις αναφορές για βανδαλισμούς μέσα στην Πρυτανεία και με εντολή της Εισαγγελίας οι αστυνομικές αρχές επενέβησαν και έκαναν χρήση χημικών έξω από το κτίριο για την απομάκρυνσή τους, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη συνολικά 31 ατόμων. Οπως έγινε γνωστό οι 19 από τους συλληφθέντες δεν ήταν μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας -κατά δήλωσή τους- και μόνο 12 δήλωσαν φοιτητές του Αριστοτελείου.

Διαβάστε ακόμα: 

Στηρίζουμε τον Πρύτανη του ΑΠΘ. Ο πόλεμος κατά της ανομίας είναι μονόδρομος

«Όχι» από 223 ακαδημαϊκούς στην στοχοποίηση του Πρύτανη ΑΠΘ, Ν. Παπαϊωάννου