Κογκρέσο: 400 και όχι 143 οι αναφορές για UFO - Δεν βρέθηκαν στοιχεία για εξωγήινους

Κογκρέσο: 400 και όχι 143 οι αναφορές για UFO - Δεν βρέθηκαν στοιχεία για εξωγήινους

H βάση δεδομένων με αναφορές για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα περιλαμβάνει τώρα περίπου 400 περιστατικά, από τα 143 που αξιολογήθηκαν σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο,  ανέφερε αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού στους νομοθέτες στην ακρόαση που έγινε στο Κογκρέσο στα μέσα του μήνα. Η έκθεση του στρατού για το 2021 ανέφερε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία για εξωγήινους και αυτή η ιστορική ακρόαση τελικά δεν έριξε φως στο μεγάλο ερώτημα.

Σύμφωνα με το npr, ο Scott W. Bray, ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, είπε στους νομοθέτες ότι ακόμα δεν έχουν ανακαλύψει τίποτα «μη γήινης προέλευσης», παρόλο που υπάρχουν περιστατικά που δεν μπορούν να εξηγήσουν. Κανένα από τα καταγεγραμμένα άγνωστα αντικείμενα δεν είχε επιχειρήσει να επικοινωνήσει με αεροπόρους των ΗΠΑ και δεν είχε γίνει καμία προσπάθεια επικοινωνίας μαζί τους, είπε, καθώς όλα φαινόταν να είναι μη επανδρωμένα.

Οι αναφορές για αγνώστων στοιχείων ιπτάμενα αντικείμενα –που τώρα ονομάζονται ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα ή UAP από τον στρατό– έχουν αυξηθεί, είπε ο Bray. Ανέφερε ως αιτίες αυτής της αύξησης τους βελτιωμένους αισθητήρες, την αύξηση των drones και άλλων μη στρατιωτικών μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων και τα «εναέρια σκουπίδια» όπως τα μπαλόνια Mylar.

Η έκθεση  που παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα UAP θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια, αλλά δεν βρήκε στοιχεία για εξωγήινους από τα περιστατικά.

Η τελευταία ακρόαση για τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα ήταν το 1966, όταν ο τότε ηγέτης της μειοψηφίας του Ρεπουμπλικανικού Σώματος Τζέραλντ Φορντ πραγματοποίησε δύο ακροάσεις σχετικά με αναφερόμενες θεάσεις στο Μίσιγκαν και σε άλλα μέρη της χώρας νωρίτερα εκείνο το έτος.

Ένα βίντεο με άγνωστα εναέρια φαινόμενα (UAP)  που καταγράφηκε από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, που έχει πλέον εξηγηθεί, απέδωσε την εμφάνιση του αντικειμένου σε εκτροπές του φακού και το σχήμα του διαφράγματος των γυαλιών νυχτερινής όρασης που χρησιμοποιήθηκαν για την εγγραφή των πλάνων Ο Bray ωστόσο έπαιξε ένα άλλο βίντεο μιας στρατιωτικής πτήσης με ένα UAP που δεν έχει ακόμη εξηγηθεί.

«Τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν τώρα βήμα προς βήμα διαδικασίες για την αναφορά UAP  στο πιλοτήριο», είπε ο Bray. Είναι μια σημαντική προσπάθεια, είπε ο γερουσιαστής Άντρε Κάρσον, ο οποίος σημείωσε ότι ο σκεπτικισμός γύρω από τα UFO πιθανότατα οδήγησε τους πιλότους να αποφύγουν να κάνουν τις αναφορές.