ΚΚΕ: Να απομονώσει ρατσιστικές και εθνικιστικές φωνές ο λαός της Πέλλας

ΚΚΕ: Να απομονώσει ρατσιστικές και εθνικιστικές φωνές ο λαός της Πέλλας

Έκκληση στον λαό της Πέλλας και ειδικότερα των Γιαννιτσών να είναι σε επαγρύπνηση και να εντείνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες, απευθύνει η οργάνωση του ΚΚΕ στην Πέλλα, μετά τις ακραίες αντιδράσεις κατοίκων στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων σε πρώην στρατόπεδο των Γιαννιτσών.

«Να μην αποπροσανατολιστεί από φωνές ρατσιστικές και εθνικιστικές, που βάζουν στο στόχαστρο κυνηγημένους ανθρώπους αθωώνοντας τον ένοχο και για το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, αλλά και για τη ζωή μας σήμερα. Και ο ένοχος είναι κοινός, είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, που το κυνήγι του κέρδους ξεθεμελιώνει δικαιώματα, κάνει τη νεολαία και τους λαούς κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, ξεριζώνει λαούς» καλεί τον λαό το ΚΚΕ.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, στις 17:30 αύριο στο άγαλμα του Βενιζέλου και μεταφορά τους στις 18:00 στο κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά, οργανώνει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της Θεσσαλονίκης να ανταποκριθούν στο κάλεσμα με στόχο την ανακούφιση προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα Διαβατά και τονίζει:

«Να σταματήσει τώρα το έγκλημα. Όχι άλλα νεκρά παιδιά! Όχι άλλοι νεκροί άνθρωποι! Εκφράζουμε αποτροπιασμό, αγανάκτηση και θλίψη για τα συνεχή πολύνεκρα ναυάγια στις θάλασσές μας. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στην Συρία και αλλού. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους. Αποδέσμευση της χώρας από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιθυμεί "αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας στην περιοχή", εμπλέκοντάς μας ακόμη πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων. Μυρίζει μπαρούτι και πόλεμο η περιοχή μας και όλη η γη! Κανένας λαός να μη χύσει το αίμα του για ξένα προς την τάξη του συμφέροντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Διαβάστε Περισσότερα