Κινητοποιήσεις εξαγγέλλουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Κινητοποιήσεις εξαγγέλλουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

«H κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια. Απόφαση, με άμεση και καταστροφική επίπτωση στους ήδη χαμηλούς τζίρου μας.

Από σήμερα αρχίζει αγώνας με όποια μέσα διαθέτουμε για την ανατροπή αυτής της απόφασης, με όποιο τρόπο κι αν επιτευχθεί», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ ΑΕ.

«Ο τομέας των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών, που προσφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ετησίως στα κρατικά ταμεία, κινδυνεύει να καταστραφεί» επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι πράκτορες και αναφέρουν ότι «αν επιβληθεί ο φόρος κινδυνεύουν με κλείσιμο 1.000 πρακτορεία, 6.000 εργαζόμενοι στην ανεργία, προβλήματα σ'' εμάς και τις οικογένειες μας».

Επισημαίνουν επίσης ότι δεν θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. «Με την αναμενόμενη πτώση του τζίρου πάνω από 25% όπως λένε οι μελέτες ανεξάρτητων αναλυτών, τα συνολικά τους έσοδα θα είναι λιγότερα από τα τωρινά, για τα κρατικά ταμεία».

Αναφέρουν επίσης ότι «οι παράνομοι όμως μένουν ανεξέλεγκτοι. Και όχι μόνο αυτό, τώρα ενισχύονται, αφού προς αυτούς θα στραφεί ένα τμήμα των πελατών μας. Όπως και οι 24 προσωρινά αδειοδοτημένες Ιντερνετικές εταιρίες που δίνουν φόρους ψίχουλα, στο κράτος»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

- Διακριτική μεταχείριση σε βάρος του ΟΠΑΠ η νέα επιβάρυνση