Κεραμέως: Θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα για να μην κλείνουν τμήματα με το πρώτο κρούσμα

Κεραμέως: Θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα για να μην κλείνουν τμήματα με το πρώτο κρούσμα

Την αλλαγή των πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, προκειμένου να μην χρειαστεί να κλείνουν σχολικά τμήματα με το πρώτο κρούσμα, όπως συνέβαινε την περυσινή χρονιά, για να αποφεύγεται η περαιτέρω διασπορά στους μαθητές και κατ' επέκταση στις οικογένειες τους προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι η διαφορά με πέρυσι είναι πως τώρα οι εμβολιασμοί έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα και μια οικογένεια που είναι εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό «ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν», επιτρέπει στην Πολιτεία να σχεδιάσει διαφορετικά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πρόσθεσε ότι θα γίνει συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για να αλλάξουν τα πρωτόκολλα και να διασφαλιστεί η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

«Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», δήλωσε η υπουργός Παιδείας. Η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι είτε πλήρως εμβολιασμένος είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ. Διευκρίνισε ότι ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Για εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας. Την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας», τόνισε η υπουργός Παιδείας σημειώνοτας ότι μεγάλο ποσοστό άνω του 76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί.