Κεραμέως: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιo

Κεραμέως: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιo

Την ύπαρξη εμβολιαστικού κέντρου σε κάθε πανεπιστήμιο προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας πως οι σχετικές συζητήσεις έχουν προχωρήσει. Η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε πως η εκπαιδευτική διαδικασία στα πανεπιστήμια θα γίνεται αποκλειστικά δια ζώσης και συμπλήρωσε ότι για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου.

Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος, Η Υπουργός Παιδείας τόνισε πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη και πως «πέρυσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα».

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, τα πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν κατά το άνοιγμα των σχολείων στις τάξεις θα είναι ακόλουθα των αντίστοιχων διεθνών τονίζοντας πως «σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test».

Δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί ενώ με κατηγορηματικό ύφος η Υπουργός Παιδείας τόνισε πως «κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη».