ΚΕΦiΜ: Ως εδώ με τη βία στα πανεπιστήμια

ΚΕΦiΜ: Ως εδώ με τη βία στα πανεπιστήμια

«Ως εδώ! Η βία στα πανεπιστήμια να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά πριν θρηνήσουμε θύματα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών - Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού του φοιτητή της ΑΣΟΕΕ από ομάδα τριών ατόμων που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Το ΚΕΦiΜ επισημαίνει ότι λόγος της επίθεσης αποτέλεσε η θέση του φοιτητή υπέρ της λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας ακριβώς για την πρόληψη και αντιμετώπιση έκνομων περιστατικών «που υπονομεύουν την ελευθερία της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και διδασκόντων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών έχει ως εξής: 

«Για μια ακόμη φορά ένας νέος άνθρωπος που τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στα περιστατικά βίας στους πανεπιστημιακούς χώρους, δέχθηκε σήμερα επίθεση από τραμπούκους στο πανεπιστήμιό του.

Ο Οδυσσέας Βλαχονικολός, φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Κίνησης Σπουδαστών (ΠάΝΚΣ) ξυλοκοπήθηκε πριν από λίγο από ομάδα τριών ατόμων που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Κατά τρόπο ειρωνικό, η αφορμή της επίθεσης φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι ο Οδυσσέας Βλαχονικολός υποστηρίζει τη λειτουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας ακριβώς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων έκνομων περιστατικών που υπονομεύουν την ελευθερία της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και διδασκόντων.

Το ΚΕΦίΜ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Οδυσσέα και τονίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η βία στα πανεπιστήμια πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά από τη σημερινή κυβέρνηση πριν θρηνήσουμε θύματα. Ο τραμπουκισμός δεν θα περάσει!»