ΚΕΦίΜ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα

ΚΕΦίΜ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα

Ο τελικός γύρος και η τελετή βράβευσης της φετινής Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και σε εορταστικό κλίμα το Σάββατο 10 Ιουλίου στα Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ. Η Οικονομική Ολυμπιάδα, διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας από το ΚΕΦίΜ σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού. 

Ο κύκλος της πρώτης Ολυμπιάδας, που έλαβε χώρα από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021, κέρδισε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή 1.105 μαθητών και 136 σχολείων, την ιδιαίτερη στήριξη καθηγητών, γονέων και υποστηρικτών, αλλά και το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για τον νέο θεσμό. Την επιτυχία αυτή συμπλήρωσε η ανάδειξη των 5 πρώτων μαθητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον διεθνή τελικό. 

 Ο τελικός περιελάμβανε γραπτές εξετάσεις των 75 προκριθέντων μαθητών από τον περιφερειακό γύρο, προφορικές εξετάσεις των 10 που αναδείχθηκαν από τη γραπτή εξέταση του τελικού και στη συνέχεια τη λαμπερή τελετή βράβευσης, με 5 από τους 10 διακριθέντες να κερδίζουν μία θέση στον διεθνή τελικό της Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο.

Στην τελετή βράβευσης που ακολούθησε το διαγωνιστικό μέρος, παρευρέθηκαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παρακολούθησαν πριν από τη βράβευση τις ομιλίες του προέδρου του ΚΕΦίΜ Αλέξανδρου Σκούρα, και του εκτελεστικού διευθυντή του ΚΕΦίΜ Νίκου Ρώμπαπα.



Τις ομιλίες των διοργανωτών πλαισίωσαν οι χαιρετισμοί της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττας Μακρή, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Χρυσουλάκη, του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνου Κόλλια, και του Παναγιώτη Καράμαλη από τα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο.

Κεντρικός ομιλητής στην τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών ήταν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος βράβευσε και τους μαθητές που κατέκτησαν τις πρώτες 3 θέσεις, ενώ τους επόμενους διακριθέντες μαθητές της δεκάδας βράβευσαν η Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και ο Κωνσταντίνος Μπήτρος, Γενικός Διευθυντής της Inventio Consulting.



Την τελετή την οποία και κάλυψε το κανάλι της ΕΡΤ, παρουσίασε ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος.