Κατάθεση υποστρατήγου για Μάτι: Στις 23:15 είχα βρει 7-8 νεκρούς

Κατάθεση υποστρατήγου για Μάτι: Στις 23:15 είχα βρει 7-8 νεκρούς

Στην κατάθεση του ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Ράμφος, υποστηρίζει ότι είχε διαβιβάσει ήδη από τις 23:15 πληροφορίες για την ανεύρεση νεκρών στο Μάτι, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι όταν άρχισε η σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα, δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, με δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος υποστηρίζει ότι υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Ράμφος στις 20:00 το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς ενημέρωσε ότι προχωρούσε προς αυτόν ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο.

Στις 23:00 ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων μεταξύ τους και παιδιά».

Στις 23:15, δηλαδή αρκετά λεπτά πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβιβάζει: «…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς»…