Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για ξυλοδαρμούς σε νοσοκομεία - Οι δηλώσεις Πολάκη «πυροδοτούν» τους πολίτες

Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για ξυλοδαρμούς σε νοσοκομεία - Οι δηλώσεις Πολάκη «πυροδοτούν» τους πολίτες

Νέα περιστατικά επίθεσης σε βάρος εργαζομένων στο ΕΣΥ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται σε περιστατικό που σημειώθηκε στο Σισμανόγλειο στις 3 Ιανουαρίου, με «πρωταγωνιστή» έναν Ρομά που είχε μεταφέρει τη γυναίκα του για εξέταση. Όπως καταγγέλλεται, ο εν λόγω άνδρας «άφησε κάτω τη γυναίκα του και εντελώς αναίτια χτυπούσε με γροθιές τη νοσηλεύτρια και τον γιατρό που προσέτρεξε σε βοήθεια. Προκάλεσε μώλωπες στο κεφάλι της νοσηλεύτριας η οποία εξετάστηκε και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, ευτυχώς χωρίς άλλα προβλήματα ή επιπλοκές».

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας την περασμένη Τρίτη, όταν συνοδός ασθενούς εξύβρισε τους εργαζομένους του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, τους απείλησε και διατάραξε σοβαρά τη λειτουργία του χώρου, με τον ταραξία να συλλαμβάνεται και να καταδικάζεται από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα φαινόμενα βίας σε βάρος εργαζομένων στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας πολλαπλασιάζονται και αιτία για αυτό είναι «αφενός οι δημόσιες τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για το ΕΣΥ, αφετέρου η αποποίηση ευθυνών των διοικήσεων που ζητούν από τους εργαζόμενους να προβούν σε μηνύσεις».

«Ο κάθε τυχάρπαστος παίρνει θάρρος και κάνει ό,τι θέλει ορμώμενος από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Πολάκη. Εξάλλου δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που αποκάλεσε ο Πολάκης τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σισμανόγλειο "πλοκάμια του παρακράτους". Αλλά και οι διοικήσεις των Νοσοκομείων αποποιούνται τις ευθύνες, δεν κάνουν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος των ταραξιών και ρίχνουν το μπαλάκι να το πράξουν αυτό οι παθόντες συνάδελφοι. Ποιος θα τους προστατέψει όμως μετά τη στοχοποίηση; Γι' αυτό κανένας συνάδελφος δεν κάνει μηνύσεις» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητεί από το υπουργείο Υγείας τη λήψη αμεσων μέτρων «γιατί αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα μεταξύ των συναδέλφων», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.