ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1954η
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Καταδρομική επίθεση αναρχικών σε τράπεζες στην Αθήνα

Καταδρομική επίθεση αναρχικών σε τράπεζες στην Αθήνα

Καταδρομική επίθεση σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών αλλά και καταστήματα επί της οδούς Χαλκοκονδύλη, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος, πραγματοποίησε ομάδα 10 αναρχικών.

Οι άγνωστοι, αφού προκάλεσαν φθορές στα ATM και τις τζαμαρίες των τραπεζών και των καταστημάτων, αποχώρησαν προς την πλευρά των Εξαρχείων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Λίγο αργότερα, ομάδα που αυτοπροσδιορίζεται ως «αναρχικές/οί», ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης αναφέροντας ότι επρόκειτο για αντίποινα σε απάντηση στην πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση έναντι τριών καταλήψεων. 

Αναλυτικά η ομάδα αναφέρει: 

«Σήμερα το πρωί, 15 Μαρτίου 2018, επιτεθήκαμε καταδρομικά και σπάσαμε τις τζαμαρίες και τα ATM της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς στην πλατεία Κάνιγγος, στο κέντρο της Αθήνας. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε ως μια πρώτη επιθετική απάντηση στην εκκένωση των αναρχικών καταλήψεων Ματρόζου 45, Gare και Ζαΐμη 11, το πρωί της Δευτέρας 12 Μαρτίου. Επίσης, σε αλληλεγγύη με τα συντρόφια της Ματρόζου 45, που συνελήφθησαν κατά την εκκένωση, υπερασπιζόμενα την κατάληψή τους, και τα οποία υπέστησαν τη γνωστή μπατσική ''''φιλοξενία'''' στη ΓΑΔΑ. Αυτή τη στιγμή, το πρωί της 15ης Μαρτίου, περνάνε από ανακριτή και εισαγγελέα.

10, 100, 1000AΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ Σ'' ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΛΗΞΗΣ

ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ

Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ Σ'' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ»

(φωτογραφία Intime News)