«Καρφιά» Μ. Σπυράκη προς Γ. Μπουτάρη: O δήμαρχος δεν ασκεί εξωτερική πολιτική

«Καρφιά» Μ. Σπυράκη προς Γ. Μπουτάρη: O δήμαρχος δεν ασκεί εξωτερική πολιτική

Δεν περιλαμβάνεται στην περιγραφή των καθηκόντων του δημάρχου η άσκηση εξωτερικής πολιτικής» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη στη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μουτάρη, για μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι προτάσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για τη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» και των ΚΤΕΛ στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αιφνιδίασε για μια ακόμα φορά, καθώς αφενός αναρωτήθηκε αν θα ήταν χρήσιμο η Ελλάδα να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία», αφετέρου επεσήμανε ότι η ελληνική στάση σπρώχνει τα Σκόπια στην αγκαλιά της Τουρκίας.

Μάλιστα, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, πρότεινε ως ιδέα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης».

«Ποια "πάντα δίνουμε" αυτά που έχουν ήδη πάρει;» διερωτήθηκε για την ονομασία. «Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας, θα γίνουν της Τουρκίας… Και τους ρίχνουμε στα νερά των Τούρκων… Είδατε τι έγινε χθες στην Τουρκία; (επίσκεψη του σκοπιανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα)» σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Το περίφημο "όνομα" έχει διχάσει τον κόσμο μας έχει διαλύσει» σημείωσε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Ιntime