Κάλεσαν τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ στο Τμήμα Προστασίας του... Δημοκρατικού Πολιτεύματος

Κάλεσαν τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ στο Τμήμα Προστασίας του... Δημοκρατικού Πολιτεύματος

Στο τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας που φέρει τον τίτλο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, όπου στο παρελθόν έχει κληθεί και ο Π. Λαφαζανης, κάλεσαν για προανάκριση τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στον ρ/σ Θέμα 104,6, αιτία γι'' αυτό ήταν κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία μάλιστα οι διαδηλωτές είχαν δεχθεί και πολλά χημικά, «γιατί διασαλεύσαμε την τάξη στη χώρα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει όσα είπε χθες στις κάμερες ο Πάυλος Πολάκης, με αποκορύφωμα την αποστροφή του λόγου του προς τους δημοσιογράφους, «Όλοι σας και μόνος μου, σας έχω...», ο κ. Γιαννάκος χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «βαρίδι για τη Δημοκρατία», ενώ αναφερόμενος στο αίτημα του κ. Πολάκη να δείχνουν οι δημοσιογράφοι τα εγκαίνια και όχι τα προβλήματα, ο κ. Γιαννάκος είπε ότι «εκφράζει ολοκληρωτικές απόψεις. Τα εγκαίνια τα έπαιζαν στα επίκαιρα επί Χούντας. Είναι δυνατόν να λέει κάτι τέτοιο ο υπουργός και να υποστηρίζει ότι είναι δημοκράτες;».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε ότι «αντί να είναι ταπεινοί και να ζητούν και καμια συγγνώμη, έχουν ξεσαλώσει. Νομίζω ότι πρέπει να πεθαίνουμε στα νοσοκομεία και να τους λέμε κι ευχαριστώ». Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι θα δώσει εντολή στην δικηγόρο του να καταθέσει αγωγή στον κ. Πολάκη «γιατί αυτά που είπε είναι πραγματικά ντροπιαστικά για υπουργό. Δέχομαι μηνύματα από συνεργάτες μου που αισθάνονται οργή για όσα είπε ο Πολάκης. Τα χρήματα θα τα δώσουμε στο σύστημα υγείας».

Τέλος, αναφερόμενος στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ, ανέφερε πως περιμένουν 60 άτομα αυτή τη στιγμή, «κάθε ημέρα εξυπηρετούνται 5 ασθενείς διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους. Η Δυτική Ελλάδα με 700.000 πληθυσμό έχει 25 κλίνες ΜΕΘ, ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνει αυτό».