Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία για απομάκρυνση μαθητών σε σχολείο

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία για απομάκρυνση μαθητών σε σχολείο

Αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία στήθηκε έξω από σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την απομάκρυνση των μαθητών από τη σχολική μονάδα, λόγω εισχώρησης υδάτων από τις καταρρακτώδεις βροχές της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για άντληση υδάτων. Στο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται το 2ο Δημοτικό, το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα. Μεταξύ άλλων πλημμύρισε και ο προαύλιος χώρος Γυμνασίου και Λυκείου, όμως αμέσως κινητοποιήθηκαν συνεργεία και τα νερά ήδη έχουν αντληθεί.

Πλημμύρες υπήρξαν και σε υπόγεια, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου σχεδόν πάντα παρουσιάζονται προβλήματα καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν σχεδιαστεί, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Βούρου, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου -οπότε αναμένονται ακόμη πιο ισχυρά καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο- θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτυπά με σφοδρότητα την Αττική τις τελευταίες ώρες. Έως τις 14.00 η Πυροσβεστική είχε δεχθεί 110 κλήσεις για απάντληση υδάτων στην περιοχή της Αττικής. Στο λεκανοπέδιο πολλοί δρόμοι αλλά και σπίτια πλημμύρισαν με την πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως στα δυτικά προάστια.