Κ. Γκιουλέκας: Πού πήγαν οι 4.000 άνθρωποι που έφυγαν από την Ειδομένη πριν την εκκένωσή της

Κ. Γκιουλέκας: Πού πήγαν οι 4.000 άνθρωποι που έφυγαν από την Ειδομένη πριν την εκκένωσή της

«Κανείς δεν είπε πού πήγαν οι περίπου 4.000 άνθρωποι που έφυγαν από την Ειδομένη πριν ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση», ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για το επιχειρησιακό σχέδιο εκκένωσης, αλλά και για τον διεθνή αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσε στη χώρα τους τελευταίους μήνες η γενικότερη εικόνα του καταυλισμού.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γκιουλέκας, οι περίπου 4.000 άνθρωποι που έφυγαν νωρίτερα από την Ειδομένη αυτήν τη στιγμή «ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα μόνοι τους» και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι πού πήγαν αυτοί οι άνθρωποι; Τι ζητούν, πού θα μείνουν, τι θα κάνουν με τα παιδιά τους;», ενώ αναρωτήθηκε ποιο ήταν, τελικά, το επιχειρησιακό σχέδιο.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «ξέφραγο αμπέλι», με «ανθρώπους να βουλιάζουν μέσα στις λάσπες» την εικόνα της χώρας, η οποία «ταξίδευε» στο εξωτερικό τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της Ειδομένης, και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, στην οποία τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης δόθηκαν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις επειδή- όπως είπε- δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση εάν υιοθετεί την αισιοδοξία που απορρέει από το πρόσφατο Eurogroup, απάντησε ότι αυτό που δεν υιοθετεί και δεν κατανοεί είναι η αισιοδοξία της κυβέρνησης. Επίσης, έκανε λόγο για «φοροκαταιγίδα» άμεσων και έμμεσων φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, ενώ σημείωσε ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ είχαν μειωθεί, μεταξύ άλλων, οι φορολογικοί συντελεστές, ο φόρος κατανάλωσης πετρελαίου και η εισφορά αλληλεγγύης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ