Κ. Αχ. Καραμανλής: Εθνικό έργο ο οδικός άξονας Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά

Κ. Αχ. Καραμανλής: Εθνικό έργο ο οδικός άξονας Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά

Τον νέο οδικό άξονα Ιωάννινα - Καλπάκι - Κακαβιά, ένα σημαντικό έργο, που παρέμενε σε εκκρεμότητα επί χρόνια και αποτελεί ζητούμενο για την Περιφέρεια Ηπείρου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Ιωάννινα.

«Σήμερα κ. περιφερειάρχα βρισκόμαστε εδώ, διότι είναι η ώρα της Ηπείρου. Ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα ένα έργο εμβληματικό θα έλεγα, ένα έργο που νομίζω, ότι όσοι βρίσκονται σε αυτήν την αίθουσα γνωρίζουν καλύτερα από εμένα ότι άρχισε να σχεδιάζεται και να συζητιέται πριν το 2005» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός κατά την επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε το έργο ως εθνικό, με την βεβαιότητα της υλοποίησης του με συγκεκριμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ειδικότερα ανέφερε: «Το έργο αυτό και μιλάμε για τον οδικό άξονα Ιωάννινα - Καλπάκι - Κακαβιά, ένα έργο 70 χιλιομέτρων, που θα δημοπρατηθεί εντός του 2022, σε συμφωνία με τον περιφερειάρχη έρχεται πλέον στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών. Χαρακτηρίζεται ως εθνικό έργο και θα υλοποιηθεί. Πρόκειται για κλειστό αυτοκινητόδρομο, κλειστό άξονα ταχείας κυκλοφορίας. Η Περιφέρεια έχει ολοκληρώσει ένα μεγάλο κομμάτι των μελετών, εμείς θα κάνουμε το υπόλοιπο και το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί εντός του 2022. Είναι σπουδαίο, για ένα ακόμη λόγο, γι' αυτό ο πρωθυπουργός της χώρας έδωσε μεγάλη μάχη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι αυτό έχει εθνική διάσταση, αναδεικνύει την περιοχή και την συνδέει με την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και την Ήπειρο με τα Δυτικά Βαλκάνια. Είναι ένα έργο που εξασφαλίζει την πρόσβαση στην Ιόνια Οδό, ένα έργο που βγάζει περιοχές από την απομόνωση».

Ο Κ. Καραμανλής τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εκπονήσει και έχει υλοποιήσει μεθοδικά, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων, τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών, τα οποία έχουν να γίνουν 10ετίες στην Ελλάδα. Παράλληλα υπογράμμισε πως το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών λύνει με εντολή του πρωθυπουργού, εκκρεμότητες πολλών ετών. «Δίνουμε στους πολίτες ξανά τα έργα που έχουν ανάγκη και σηματοδοτούν την ανάπτυξη, την επόμενη ημέρα και την επίλυση πολλών προβλημάτων τους», πρόσθεσε.

Τέλος, ανέφερε πως το υπουργείο Υποδομών έχει συμβάσεις για έργα 3 δισ. ευρώ, ενώ δημοπρατούνται μέχρι το τέλος του χρόνου έργα 5 δισ. ευρώ.