Το ισλαμικό κράτος απειλεί τον Λευκό Οίκο

Το ισλαμικό κράτος απειλεί τον Λευκό Οίκο

Τον Λευκό Οίκο απειλεί το Ισλαμικό Κράτος, με βομβιστές αυτοκτονίας και ανατινάξεις αυτοκινήτων, ενώ προειδοποιεί ότι θα συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Γαλλία, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, διάρκειας έξι λεπτών.

Όπως μεταδίδει το megatv.com, το βίντεο ξεκινά με κλιπ της τηλεόρασης από τις επιθέσεις στο Παρίσι και τίτλο "Το Παρίσι πριν τη Ρώμη", ενώ ένας τζιχαντιστής απειλεί ότι θα χτυπήσει τα γαλλικά μνημεία και τον Λευκό Οίκο. "Θα τον ανατινάξουμε, όπως ανατινάξαμε και τα είδωλα σε αυτή την καλή χώρα," λέει, ενώ ένας δεύτερος απειλεί τον Αμερικανό πρόεδρο και τον Γάλλο πρόεδρο λέγοντας: "Θα τους ψήσουμε στη σχάρα.. με ζώνες αυτοκτονίας και παγιδευμένα αυτοκίνητα".

Μια ημέρα νωρίτερα το γύρο του κόσμου έκανε ένα ακόμα βίντεο που δείχνει σκηνές από τη Νέα Υόρκη, υπονοώντας ότι είναι στόχος.

Χθες ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών (FBI), Τζέιμς Κόμι, είπε ότι δεν ήταν ενήμερος ότι υπάρχει βάσιμη απειλή επίθεσης "σαν αυτή του Παρισίου" στις ΗΠΑ, ενώ εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι το βίντεο περί απειλής εναντίον του Λευκού Οίκου εξετάζεται για να εξακριβωθεί "η αξιοπιστία του" και πρόσθεσε ότι "όλοι μας εδώ στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών παίρνουμε αυτές τις απειλές πολύ σοβαρά".

Την ίδια ώρα ο Τζον Κέρι δήλωνε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη δυνατότητα να "εξουδετερώσουν" το Ισλαμικό Κράτος πολύ γρηγορότερα από ότι εξουδετέρωσαν την αλ Κάιντα. "Ξεκινήσαμε την μάχη μας ενάντια στην αλ Κάιντα το 2001 και μας πήρε αρκετό χρόνο, πριν εξοντώσουμε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και να εξουδετερώσουμε την οργάνωση. Ελπίζουμε να πράξουμε το ίδιο με την Ντάες πολύ γρηγορότερα από ό,τι κάναμε με την αλ Κάιντα και πιστεύουμε ότι έχουμε μια ικανότητα να το πετύχουμε" είπε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους.