Ιρλανδία: Πρόταση μομφής κατά της αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Πιθανό το ενδεχόμενο εκλογών

Ιρλανδία: Πρόταση μομφής κατά της αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Πιθανό το ενδεχόμενο εκλογών

Η προοπτική βουλευτικών εκλογών στην Ιρλανδία μοιάζει πιθανή μετά την κατάθεση από το αντιπολιτευόμενο κόμμα Fianna Fail πρότασης μομφής κατά της αντιπροέδρου της κυβέρνησης, την οποία το κυβερνών κόμμα θεωρεί παραβίαση της τριετούς συμφωνίας υποστήριξης της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Leo Varadkar.

Ο ηγέτης του Fianna Fail, Michael Martin δήλωσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTE πως το κόμμα του κατέθεσε την πρόταση μομφής. Υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος Fine Gael του Varadkar δήλωσε νωρίτερα πως η κατάθεση πρότασης μομφής από το Fianna Fail θα σήμαινε το τέλος της συμφωνίας υποστήριξης της κυβέρνησης.

Νωρίτερα η υπουργός Απασχόλησης Regina Doherty είχε δηλώσει πως η συμφωνία στην οποία στηρίχθηκε η συγκρότηση της ιρλανδικής κυβέρνησης θα τελειώσει αν το Fianna Fail καταθέσει πρόταση μομφής κατά της αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Δεν ήταν σαφές αν το κυβερνών κόμμα θεωρεί ότι η κατάθεση πρότασης μομφής παραβιάζει τη συμφωνία, ή αν θα θεωρήσει ότι έχει παραβιαστεί η συμφωνία μόνο μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα