ΗΠΑ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στον στρατό μετά την οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer

ΗΠΑ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στον στρατό μετά την οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 θα γίνει υποχρεωτικός στον αμερικανικό στρατό μετά την οριστική έγκριση του σκευάσματος των Pfizer/BionTech, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

«Τώρα που το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε, το υπουργείο θα εκδώσει οδηγία που θα απαιτεί από όλα τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να εμβολιαστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Υπενθυμίζεται ότι πλήρη έγκριση κυκλοφορίας στις ΗΠΑ έλαβε, όπως αναμενόταν, το εμβόλιο της Pfizer/BionTech από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) με το εν λόγω σκεύασμα να γίνεται το πρώτο που λαμβάνει πλήρη έγκριση, καθώς μέχρι τώρα είχε μόνο για επείγουσα χρήση.

Η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για περισσότερους εμβολιασμούς με την αμερικανική κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι οι πολίτες θα ενδιαφερθούν να εμβολιαστούν με ένα σκεύασμα που δεν θα είναι εγκεκριμένο μόνο για επείγουσα χρήση, όπως είναι τα άλλα, κάμπτοντας έτσι και τις αντιρρήσεις των πιο διστακτικών.