Pfizer: Έλαβε πλήρη έγκριση από τον FDA - Το πρώτο στις ΗΠΑ

Pfizer: Έλαβε πλήρη έγκριση από τον FDA - Το πρώτο στις ΗΠΑ

Πλήρη έγκριση κυκλοφορίας στις ΗΠΑ έλαβε, όπως αναμενόταν, το εμβόλιο της Pfizer/BionTech από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) με το εν λόγω σκεύασμα να γίνεται το πρώτο που λαμβάνει πλήρη έγκριση, καθώς μέχρι τώρα είχε μόνο για επείγουσα χρήση.

Η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για περισσότερους εμβολιασμούς με την αμερικανική κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι οι πολίτες θα ενδιαφερθούν να εμβολιαστούν με ένα σκεύασμα που δεν θα είναι εγκεκριμένο μόνο για επείγουσα χρήση, όπως είναι τα άλλα, κάμπτοντας έτσι και τις αντιρρήσεις των πιο διστακτικών. 

Η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει γρήγορα από τον FDA να εγκρίνει μια τρίτη δόση ως αναμνηστική βολή. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ενήλικες θα πρέπει να προετοιμαστούν για να κάνουν ενισχυτικά εμβόλια οκτώ μήνες αφότου έλαβαν τις δεύτερες δόσεις τους, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 204 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.   

Ανοίγει ο δρόμος για την υποχρεωτικότητα

Σύμφωνα με τους New York Times, ορισμένα πανεπιστήμια και νοσοκομεία αναμένεται να επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μόλις εγκριθεί πλήρως το εμβόλιο ενώ και το Πεντάγωνο πριν ένα μήνα είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους 1,3 εκατ. στρατιώτες στη χώρα. 

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε «άνοιγμα» της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς.