ΗΠΑ: Καμία τελική απόφαση δεν ελήφθη για τη Συρία

ΗΠΑ: Καμία τελική απόφαση δεν ελήφθη για τη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε σήμερα με συμβούλους του για την κατάσταση στη Συρία και δεν "ελήφθη καμία τελική απόφαση", ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συνεδρίασε για να συζητήσει τις επιλογές που έχει η Ουάσινγκτον για να απαντήσει στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία.

"Συνεχίζουμε να αξιολογούμε πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και να συνομιλούμε με εταίρους και συμμάχους", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συνομιλήσει αργότερα με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τη βρετανική πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Βρετανία: Ζωτικής σημασίας η απάντηση στη Συρία

Νωρίτερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για την αποτροπή χρήσης χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση, συμφώνησαν σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης.

Η Μέι συναντήθηκε σήμερα με τους βασικούς υπουργούς της σε ειδική συνεδρίαση για να συζητήσουν τη συμμετοχή της Βρετανίας, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, σε ενδεχόμενη στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, σε απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης στην πόλη Ντούμα.

Οι υπουργοί δήλωσαν ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» για την επίθεση να ευθύνεται ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ρωσία: Πολεμοχαρή τα μηνύματα που έρχονται από την Ουάσινγκτον

"Η άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός πολέμου", προειδοποίησε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, μετά τη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ήταν αφιερωμένη στο θέμα της Συρίας.

Όταν ρωτήθηκε αν θα αναφερόταν σε έναν πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ο Νεμπένζια απάντησε: "Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία πιθανότητα επειδή είδαμε τα μηνύματα που έρχονται από την Ουάσινγκτον. Είναι πολύ πολεμοχαρή".

Ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι η κατάσταση στη Συρία είναι πολύ επικίνδυνη και κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αποφύγουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον της χώρας αυτής.

Nτ. Τραμπ: Η επίθεση στη Συρία ίσως γίνει σύντομα, ίσως και όχι

«Ποτέ δεν είπα πότε ακριβώς θα λάμβανε χώρα μια επίθεση στη Συρία. Θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα ή να μην πραγματοποιηθεί καθόλου σύντομα», ανέφερε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, σε μια αινιγματική δήλωση που έκανε μέσω ανάρτησής του στο twitter, αναφορικά με τις ετοιμασίες που κάνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της για επίθεση στη Συρία, μετά τη χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων στην πόλη Ντούμα, πριν από λίγες μέρες.

Ο Τραμπ πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ, υπό τη διακυβέρνησή μου έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με την εξάλειψη της περιοχής από τον ISIS» και διερωτήθηκε για το «πού είναι ένα "ευχαριστώ Αμερική";»