Ιατρικός Σύλλογος Χίου: Το 40% του πληθυσμού του νομού πλήρως εμβολιασμένο

Ιατρικός Σύλλογος Χίου: Το 40% του πληθυσμού του νομού πλήρως εμβολιασμένο

«Από σήμερα στη Χίο, οι πλήρως εμβολιασθέντες ξεπερνούν το 40% του συνόλου του πληθυσμού, ενώ περισσότεροι από 6.000 συμπολίτες μας (ποσοστό 11,3%), έχοντας πραγματοποιήσει ήδη την 1η δόση σύντομα θα αποκτήσει και εκείνο την ασφάλεια της πλήρους ανοσίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου. Παράλληλα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, τονίζει ότι «τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν τη Χίο σε περίοπτη θέση στην πανελλήνια κλίμακα».

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου υπογραμμίζει ότι τα ποσοστά αυτά «αναδεικνύουν το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των πολιτών της».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου θυμίζει ότι στις 12 Ιανουαρίου ξεκίνησε ο εμβολιασμός, με το υγειονομικό προσωπικό του "Σκυλίτσειου" Γ.Ν.Ν. Χίου να αποτελεί την ομάδα των πρώτων εμβολιασθέντων. Στο διάστημα που ακολούθησε ξεπεράστηκαν τα εμπόδια «που έφερε η ανεπαρκής ποσότητα εμβολίων κατά τους πρώτους 4 μήνες». Ως εκ τούτου, «ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός πολιτών που προστίθεται κάθε ημέρα κάνει τον εμβολιαστικό στόχο εφικτό να επιτευχθεί στο τέλος του καλοκαιριού».

Καταλήγει δε ότι «η επιτάχυνση του εμβολιαστικού ρυθμού αποτελεί την μόνη -ως τώρα – λύση επιστροφής στην κανονικότητα».