Ιαπωνία: «Ανοίγει» μετά από δύο χρόνια για τους τουρίστες αλλά μόνο με μάσκες, ασφάλεια και οδηγούς

Ιαπωνία: «Ανοίγει» μετά από δύο χρόνια για τους τουρίστες αλλά μόνο με μάσκες, ασφάλεια και οδηγούς

Μάσκες, ιδιωτική ιατρική ασφάλιση και συνοδεία καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους θα πρέπει να έχουν οι ξένοι επισκέπτες στην Ιαπωνία, δήλωσε η κυβέρνηση της χώρας, καθώς σχεδιάζει σταδιακό άνοιγμα μετά από δύο χρόνια περιορισμών για τον Covid-19, σύμφωνα με το Reuters.

Μόνο όσοι μετέχουν οργανωμένες εκδρομές θα επιτρέπεται να εισέλθουν κατά την πρώτη φάση της επαναλειτουργίας από τις 10 Ιουνίου, ανέφερε ο Ιαπωνικός Οργανισμός Τουρισμού (JTA). Επίσης οι οδηγοί ταξιδιωτικών πρακτορείων που συνοδεύουν τους επισκέπτες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι φορούν τις μάσκες τους.

«Οι ξεναγοί θα πρέπει συχνά να υπενθυμίζουν στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά της μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων της χρήσης και αφαίρεσης μάσκας σε κάθε στάδιο περιοδειών», ανέφερε η JTA στις οδηγίες της.

«Ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους η χρήση μάσκας θα πρέπει να συνεχιστεί σε καταστάσεις όπου οι άνθρωποι συνομιλούν σε κοντινή απόσταση», συμπληρώνει.

Η Ιαπωνία έχει επιβάλει μερικούς από τους αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους στον κόσμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, απαγορεύοντας την είσοδο σε σχεδόν όλους του μη κατοίκους της χώρας.

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου αίρει τους περιορισμούς για τον Covid, η Ιαπωνία χαλαρώνει επίσης τους κανόνες της. Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει δεσμευτεί να ευθυγραμμίσει τα συνοριακά μέτρα με άλλα πλούσια έθνη.

Η Ιαπωνία πραγματοποίησε «δοκιμαστικές περιηγήσεις» με ομάδες των περίπου 50 ατόμων τον περασμένο μήνα, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ταξιδιωτικοί πράκτορες. Ένας από τους συμμετέχοντες βρέθηκε θετικός για Covid.

Το 2019 η Ιαπωνία φιλοξένησε 31,9 εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι δαπάνησαν 4,81 τρισεκατομμύρια γιεν, δηλαδή περίπου 36,28 δισεκατομμύρια δολάρια.