Η Volkswagen στην Αστυπάλαια – Την Τετάρτη οι υπογραφές για το μνημόνιο

Η Volkswagen στην Αστυπάλαια – Την Τετάρτη οι υπογραφές για το μνημόνιο

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί θα λάβει χώρα διαδικτυακά το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Volkswagen AG, που αφορά το καινοτόμο project των δοκιμών αυτόνομης οδήγησης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο νησί της Αστυπάλαιας από την κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου. 

Πρόκειται για το project Green & Sustainable Island, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και καιρό να εργάζεται πάνω στην αυτόνομη οδήγηση σε ηλεκτρικά οχήματα, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο στελέχη της «σκάναραν» ελληνικά νησιά και περιοχές που θα μπορούσαν να ταιριάξουν καλύτερα στο εγχείρημα. 

Την Τετάρτη το πρωί λοιπόν, μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, θα συνομιλήσουν με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG.

Στην ίδια ψηφιακή σύνδεση θα μετάσχουν οι αρμόδιοι υπουργοί που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας: ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, αντίστοιχα, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, και η γενική γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Θυμίζουμε ότι κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της γερμανικής εταιρείας βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ελλάδα, υλοποιώντας μελέτη σκοπιμότητας αρχικά στη νήσο Θάσο, αλλά και σε άλλα νησιά, με στόχο την ανάπτυξη αυτών των καινοτόμων εφαρμογών. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης το οποίο τελικώς θα ξεκινήσει στη νήσο Αστυπάλαια, ενώ όλους τους τελευταίους μήνες υπήρξαν σημαντικές επαφές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, με στόχο αυτό την πραγμάτωση αυτού του εγχειρήματος. 

Το εγχείρημα της Volkswagen AG – παρ' ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη σε τι ύψος επένδυσης αφορά – είναι έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα αλλά και για τη νήσο Αστυπάλαια που θα προβληθεί τα μέγιστα διεθνώς. Παράλληλα, η κίνηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έρχεται σε μια συγκυρία που η ελληνική κυβέρνηση προωθεί την ηλεκτροκίνηση, υποστηρίζοντας συνάμα και όλες τις καινοτόμες επενδύσεις στη χώρα. 

Το Liberal είχε γράψει για το συγκεκριμένο project από τον περασμένο Φεβρουάριο:

-Project ηλεκτροκίνησης στα ελληνικά νησιά εξετάζει η Volkswagen