Η πρεσβεία του Ισημερινού παρέχει περιορισμένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στον Assange

Η πρεσβεία του Ισημερινού παρέχει περιορισμένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στον Assange

Περιορισμένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο παρέχει στον Julian Assange, ιδρυτή του WikiLeaks, η πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου ο Αυστραλός έχει βρει καταφύγιο εδώ και 4 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία, στην οποία παραδέχεται ότι ο Assange έχει περιορισμένη πρόσβαση στο Ίντερνετ, αναφέρεται ότι ο Αυστραλός ακτιβιστής είχε τις τελευταίες εβδομάδες διαρρεύσει υλικό το οποίο θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο την ανακοίνωση, επισημαίνεται επίσης ότι η κίνηση αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα πιέσεων από την Ουάσιγκτον.

Οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει μέσω του WikiLeaks ο Assange, ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε ζητήσει από τον Ισημερινό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η ιστοσελίδα να σταματήσει να δημοσιεύει έγγραφα που αφορούν στο πρόσωπο της υποψηφίου για την προεδρία, Hilary Clinton.

Ο Assange είχε ζητήσει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο το 2012 προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία όπου κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισημερινού, και η οποία ήταν διατυπωμένη στην ισπανική γλώσσα, αναφέρεται ότι η απόφαση του WikiLeaks να δημοσιεύσει τα εν λόγω έγγραφα θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι ο Ισημερινός δεν θέλει να παρέμβει με οποιοδήποτε τρόπο στην εκλογική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: - O Ισημερινός παραδέχεται επίσημα ότι περιόρισε την πρόσβαση του Assange στο διαδίκτυο