Η ΟΝΝΕΔ στηρίζει με την προσφορά της το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων

Η ΟΝΝΕΔ στηρίζει με την προσφορά της το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων

Μέλη των οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ από όλη την Αττική, βρέθηκαν στο Παλαιοβιλιοπωλείο προκειμένου να βοηθήσουν εθελοντικά στην διαλογή των βιβλίων και τη συγκέντρωσή τους, ενώ προμηθεύτηκαν βιβλία συνεισφέροντας έτσι στην προσπάθεια στήριξης των αστέγων.. Στο βιβλιοπωλείο-παλαιοπωλείο των αστέγων βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος Παύλος Μαρινάκης, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πίστη Κρυσταλλίδου, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Σιαδήμας, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής Απόστολος Γούτας και μέλη της Οργάνωσης, βρέθηκαν στο βιβλιοπωλείο-παλαιοπωλείο των αστέγων στην οδό Πειραιώς 132.

Εκεί συνάντησαν τον Λεωνίδα Κουρσούμη, εμπνευστή της ιδέας ο οποίος βρέθηκε ο ίδιος άστεγος μετά από μια περιπέτεια με την δουλειά του και σκέφτηκε τη δημιουργία ενός χώρου ιδιοκτησίας αστέγων, στον οποίο θα μπορούσαν να πωλούνται βιβλία προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες τους από τα έσοδα.

Κάθε επισκέπτης μπορεί εκεί να βρει σπάνιες εκδόσεις βιβλίων αλλά και νεότερες, να αγοράσει βιβλία ενισχύοντας την προσπάθεια του Παλαιοβιβλιοπωλείου και να συμμετέχει σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια ως εθελοντής. 

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης κάλεσε όλα τα μέλη της Οργάνωσής να στηρίξουν κι εκείνοι με τη σειρά τους, ο καθένας όπως μπορεί, την προσπάθεια του Παλαιοβιβλιοπωλείου και δήλωσε: «Καλούμε τα μέλη μας να αγοράσουν βιβλία στηρίζοντας αυτή την αξιέπαινη και φιλόδοξη προσπάθεια. Ο κ. Κουρσούμης είναι ένας άνθρωπος που δίνει ένα μάθημα ζωής σε όλους μας, ότι παρά τις δυσκολίες δεν σταματάμε να παλεύουμε. Θα είμαστε δίπλα στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων και τους ανθρώπους του».