Η Μόσχα ευελπιστεί ότι θα πραγματοποιηθεί η προσεχής συνάντηση του Συμβουλίου Ρωσίας - ΝΑΤΟ

Η Μόσχα ευελπιστεί ότι θα πραγματοποιηθεί η προσεχής συνάντηση του Συμβουλίου Ρωσίας - ΝΑΤΟ

Η Μόσχα ευελπιστεί ότι η συνάντηση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Alexey Meskov, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ακόμη δεν έχει ορισθεί η ημερομηνία της συνάντησης.

«Ακριβής ημερομηνία δεν υπάρχει, αλλά οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Προσπαθούμε να την διοργανώσουμε κατά την περίοδο των θερινών διακοπών. Νομίζω τον Ιούλιο», δήλωσε ο Meskov.

Η επικείμενη συνάντηση του Συμβουλίου θα είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται εφέτος. Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου. Το 2016 είχαν γίνει τρεις συναντήσεις. Πριν από το 2014 και την ουκρανική κρίση, η οποία ακύρωσε στην ουσία την λειτουργία του θεσμού αυτού, το Συμβούλιο συνέρχονταν σε επίπεδο πρεσβευτών μερικές φορές τον μήνα.

Την άνοιξη του 2014 εξαιτίας των γεγονότων στην Κριμαία και την προσάρτηση της στην Ρωσία το ΝΑΤΟ σταμάτησε στην ουσία κάθε συνεργασία με την Μόσχα, αλλά ωστόσο αποφάσισε, να διατηρήσει ως δίαυλο πολιτικού διαλόγου το Συμβούλιο Ρωσίας - ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ