Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε "στρατιωτικές θέσεις" της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, μετά την ρίψη μιας παλαιστινιακής ρουκέτας εναντίον του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Από την ρουκέτα και τους βομβαρδισμούς δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και παλαιστινιακές πηγές.

"Χθες το βράδυ (...) μια ρουκέτα ερρίφθη από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός, στην οποία διευκρινίζει: "Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός".

"Σε απάντηση σε αυτήν την επίθεση, αεροπλάνα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας έβαλαν στόχο δύο στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας", προσθέτει ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για την 21η ρουκέτα που εκτοξεύεται από την Γάζα από την αρχή του έτους. Η περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

"Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις θεωρούν τη Χαμάς υπεύθυνη για όλες τις επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας", καταλήγει ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Παλαιστινιακές πηγές στη Γάζα δήλωσαν παράλληλα ότι από τις ισραηλινές επιδρομές επλήγη ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια βάση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, και διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ