Η Hurriyet επιμένει με τον «Πυρπολητή» και κάνει λόγο για «ελληνική πρόκληση»

Η Hurriyet επιμένει με τον «Πυρπολητή» και κάνει λόγο για «ελληνική πρόκληση»

Για «μεγάλη πρόκληση» από την πλευρά της Ελλάδας συνεχίζει να κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, κατηγορώντας τη χώρα για την ονομασία της άσκησης «Πυρπολητής» από το ιστορικό προηγούμενο του καψίματος των οθωμανικών πλοίων.

Δύο μέρες μετά την άσκηση (που διεξήχθη την Τετάρτη από τις 5.00 το πρωί) και τις έντονες αντιδράσεις τουρκικών ΜΜΕ για την εγγύτητα της περιοχής όπου έγινε η άσκηση με τα τουρκικά παράλια, αλλά και αναφορές σε προσπάθεια των Ελλήνων να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην περιοχή, η τουρκική εφημερίδα επανέρχεται σήμερα και... παραδίδει μαθήματα ιστορίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το 1821, στις «εξεγέρσεις ανεξαρτησίας», που ξεκίνησαν στην Ελλάδα, υπήρξαν αρκετές μάχες σε ξηρά και θάλασσα. «Εκείνη την περίοδο, οι περισσότεροι πειρατές στο Αιγαίο ήταν Έλληνες. Εκείνη την περίοδο οι Έλληνες πειρατές κατάφεραν σημαντικά πλήγματα στο τουρκικό ναυτικό. Η σημαντικότερη επίθεση έγινε στο λιμάνι του Ναυαρίνου. Το τουρκικό ναυτικό ήταν αγκυροβολημένο, μεταφέροντας τρόφιμα στους στρατιώτες που είχαν αποσταλεί για να καταστείλουν τις εξεγέρσεις. Στις 20 Οκτωβρίου 1827, του Τουρκο-αιγυπτιακό ναυτικό καταστράφηκε από ένα αναπάντεχο συμβάν. Περίπου 60 πλοία του τουρκο-αιγυπτιακού στόλου κάηκαν μέσα σε λίγες ώρες. 6.000 Τούρκοι και Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 4.000 τραυματίστηκαν».