Η γραφειοκρατία καθυστέρησε κατά μία ημέρα την αποφυλάκιση του Α. Τσοχατζόπουλου

Η γραφειοκρατία καθυστέρησε κατά μία ημέρα την αποφυλάκιση του Α. Τσοχατζόπουλου

Μέχρι αύριο το μεσημέρι -εκτός απροόπτου- αναμένεται να έχει αποφυλακιστεί ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς σήμερα δεν ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να παραμείνει στο νοσοκομείο των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Παρά το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν τα 200.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί από το δικαστήριο ως χρηματική εγγύηση, ο κατηγορούμενος δεν θα αποφυλακιστεί σήμερα για γραφειοκρατικούς λόγους.

Μία, μόλις, ημέρα, μετά την απόρριψη του αιτήματος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για μείωση του ποσού της εγγύησης, όπως έγινε γνωστό από τους δικηγόρους του πρώην υπουργού, φίλοι και συνεργάτες του συγκέντρωσαν το ποσό και ενδέχεται - και εντός της ημέρας- ο Άκης Τσοχατζόπουλος να βγει από τη φυλακή.

Το δικαστήριο, Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, όπου διεξάγεται η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών σε δεύτερο βαθμό, έχει επιβάλει σειρά περιοριστικών όρων στον πρώην υπουργό για να αποφυλακιστεί μεταξύ των οποίων, πέραν της εγγυήσεως, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων, παράδοση διαβατηρίου, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και άλλα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα ενώ σε ποινές πολυετών καθείρξεων έχουν καταδικαστεί συγγενικά του πρόσωπα και στενοί του συνεργάτες.

Πηγή: skai.gr

Φωτογραφία: SOOC