Η Φ. Γεννηματά καλεί το Ποτάμι σε συστράτευση

Η Φ. Γεννηματά καλεί το Ποτάμι σε συστράτευση

Πρόσκληση για συστράτευση προς το Ποτάμι απεύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η οποία χαιρέτισε τις εργασίες του συνεδρίου του κόμματος, αναφέρει η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη η πρόταση της κ. Γεννηματά θα έχει αμιγώς πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά, με σεβασμό στην αυτοτέλεια και την αυτόνομη πορεία του κάθε κόμματος.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει από τους συνέδρους του Ποταμιού να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση ενός αυτόνομου πόλου, με σκοπό να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της χώρας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κ. Γεννηματά θα ζητήσει να προχωρήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες για την όσμωση των απόψεων ανάμεσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και όποιες άλλες δυνάμεις προσέλθουν στον διάλογο.

Επίσης, αναμένεται, να δεχθεί και άλλες διαδικασίες που θα αποφασίσει και θα προτείνει το Ποτάμι, ώστε να μην δημιουργηθούν κωλύματα για οργανωτικά, δευτερευούσης σημασίας, αίτια. Σκοπός, αναφέρουν στη Χαρ. Τρικούπη, είναι η διεργασία που θα οδηγήσει στη συνεργασία.

Συνεργάτες της κ. Γεννηματά αναδείκνυαν, επίσης, την πρόταση που κατέθεσε προ ολίγων ημερών η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο. Τόνιζαν ότι είναι εξαιρετικά θετικό ότι στη συγκεκριμένη λογική προσχώρησε και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης της Ν.Δ., και εκτιμούσαν ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας θα συγκαλέσει τελικά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν από την κρίσιμη ευρωτουρκική Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου. Μια τέτοια σύσκεψη, προσέθεταν, συνιστά το μικρότερο βήμα εθνικής συνεννόησης που θα μπορούσε να γίνει, καθώς όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα (κλείσιμο συνόρων, συσσώρευση μεταναστών και προσφύγων κ.ά.) θέτουν τα εθνικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε σοβαρή δοκιμασία.

Την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής ενότητας επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά

Τη λύση πρέπει να τη δώσει αυτή η Βουλή. Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή Κυβέρνηση των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου. Δεν χρειάζεται να συγκροτήσουμε μια Κυβέρνηση μετά από μια εθνική καταστροφή, απλά και μόνο για να τη διαχειριστεί.

Φίλες και φίλοι πρέπει να δράσουμε τώρα. Και Κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν νοείται χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία μέσα, κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες του και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.