Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου

Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα αύξησης των εγκληματικών ενεργειών δίνει με στοιχεία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter, oι ανθρωποκτονίες μειώθηκαν επί ΝΔ σε σύγκριση με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το 2015 οι ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα ανέρχονταν στις 93, ενώ το 2020 στις 73.

«Για τον κ. Τσίπρα, τα παρακάτω στοιχεία σημαίνουν πως η κυβέρνηση ''έχει αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών''. Κακό πράγμα να λες ψέματα. Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αστυνομική αυθαιρεσία και βία στους πολίτες, προνόμια φύλαξης σε ημέτερους παράγοντες της σόου μπιζ, και μαφιόζικες συμμορίες που δολοφονούν ανεξέλεγκτα ακόμη και δημοσιογράφους, συγκροτούν μια εφιαλτική εικόνα… Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Χρυσοχοΐδης έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτή την κατάντια που ρίχνει βαριά τη σκιά της στη δημόσια ζωή. Και έχουν υποχρέωση να τις αναλάβουν εδώ και τώρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα»