Χρ. Σταϊκούρας: «Επενδύετε στην καταστροφολογία»

Χρ. Σταϊκούρας: «Επενδύετε στην καταστροφολογία»

Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επέμενε για μειωμένους ρυθμούς ανάπτυξης το 2021 σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας απάντησε πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν να διαβάζουν πίνακες με οικονομικά στοιχεία, όπως συνέβη και τον Απρίλιο του 2019.

Εν συνεχεία παρέθεσε επίσημα στοιχεία -τα οποία κατέθεσε και στα πρακτικά-, σύμφωνα με τα οποία 42 οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα έχει αναπτυξιακό ρυθμό από 4-5% κατά μέσο όρο.

Ανέφερε δε πως η συνισταμένη των εκτιμήσεων για το ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα για το 2021 των οίκων ανέρχεται στο 8,9%, ενώ η κυβέρνηση εμπεριέχει στον προϋπολογισμό την εκτίμηση του 10,5%

Συγκεκριμένα:

  • Το ΔΝΤ δίνει ρυθμό ανάπτυξης 5,7%
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή 5%
  • Το Focus 5,7%

Επιπλέον κατέθεσε στοιχεία του ΣΕΤΕ, εγχώριων και ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κ.α. τονίζοντας χαρακτηριστικά «41 φορείς δίνουν αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης πλην ενός, του ΟΟΣΑ. Και εσείς επιλέγετε να αναφέρεστε αποκλειστικά σε αυτόν, γιατί επενδύετε στην καταστροφολογία».