Χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες δεκάδες περιοχές - Πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες

Χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες δεκάδες περιοχές - Πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες

Δίχως ρεύμα παραμένουν δεκάδες περιοχές της Αττικής για πάνω από 24 ώρες, με τον αρμόδιο υπουργό ΚώσταΣκρέκα και τον ΔΕΔΔΗΕ να δεσμεύεται ότι ως το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί το σύνολο των βλαβών. Το έργο των συνεργείων δυσχεραίνεται από τη δυσκολία πρόσβασης, αφού οι δρόμοι είναι κλειστοί.

Συνολικά, οι βλάβες αφορούν 37 γραμμές με πλειάδα περιοχών, ακόμη και μέσα στον αστικό ίστο να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όπως Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργός, Χαλάνδρι, ενώ οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί στο Π.Ψυχικό και στη Φιλοθέη και οι εν λόγω περιοχές έχουν ήδη αρχίσει να ηλεκτροδοτούνται.

Πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτσά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα, όπου η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Στα νησιά δεν υπάρχουν προβλήματα εκτός από έναν οικισμό στο Ηράκλειο, έναν στα Χανιά, ένα χωριό στη Νάξο και ακόμη ενός σημείου στη Σέριφο.

Στην Κεντρική Ελλάδα υπάρχουν βλάβες στην περιοχή του Αγίου Κωσταντίνου, σε 4 οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, 3 στη Βοιωτία και περί τους 10 στην Αταλάντη. Σ την Εύβοια εντοπίζονται βλάβες σε 6 οικισμούς στo βόρειο τμήμα του νησιού και περί τους 15 οικισμούς στο Νότιο.

Το δύσκολο στοίχημα για τα συνεργεία είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στις αποκλεισμένες περιοχές, ώστε νοικοκυριά και ευάλωτες ομάδες να μην συμπληρώσουν δύο 24ωρα χωρίς ρεύμα. Έργο δύσκολο με κομμένους τους δρόμους, τους οποίους ευθύνη να κρατήσει ανοικτούς είχε η Περιφέρεια, καθώς η πρόσβαση είναι δυσχερής ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό. Δίχως όμως ανοικτούς δρόμους, οι βλάβες δεν πρόκειται να αποκατασταθούν ούτε σήμερα, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.