H... «κοινωνική κόλαση» του Τσίπρα

H... «κοινωνική κόλαση» του Τσίπρα

Τη γραμμή στην οποία θα κινηθεί αντιπολιτευτικά ο ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ο Αλέξη Τσίπρας με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προβλέποντας καταστροφές σε όλα τα επίπεδα. Από την πανδημία και την οικονομία μέχρι την Οικονομία ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθόρισε την «κόλαση» στην οποία πρόσφατα είχε αναφερθεί και έδειξε πως το σκληρό ρόκ του Παύλου Πολάκη και των υπολοίπων συνεργατών του είναι κεντρική απόφαση.

Απόφαση συνδεδεμένη με τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να βάλει κάτω από το χαλί μέσα από μια συσπείρωση που θα κινηθεί στο πλαίσιο της σκληρής αντιπολίτευσης και θα στηριχθεί στην ελπίδα η ύφεση στην οικονομία να είναι μεγάλη όπως και τα δυσμενή αποτελέσματα της πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ξεκίνησε την ομιλία του καταγγέλλοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση για την έξαρση της διασποράς σημειώνοντας πως θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα όσα θα συμβούν από εδώ και πέρα.

Μάλιστα επιχείρησε να αποδομήσει και τους επιστήμονες που απαρτίζουν την επιτροπή η οποία διαχειρίζεται την πανδημία με υπονοούμενα που όμως επί της ουσίας ρίχνουν νερό στον μύλο των ψεκασμένων και όσων αμφισβητούν ακόμη και την πανδημία μέσα από θεωρίες συνωμοσίες. Αρκεί να σημειωθεί ο΄τι μίλησε για επιστήμονες που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική.

Όπως ανέφερε πάντως μοναδικός υπεύθυνος για τα αυξημένα κρούσματα και για όσα γίνουν την χειμερινή περίοδο θα είναι ο πρωθυπουργός.

Στα εθνικά θέματα την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει μια μεγάλη κρίση με την προκλητικότητα της Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην Κυβέρνηση και όχι μόνο επιχείρησε να την αποδομήσει ως προς την τακτική που ακολουθεί στη διαχείρισή της αλλά και να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Μίλησε για έλλειψη στρατηγικής, άφησε και για αυτό το θέμα υπονοούμενα για «άλλη στρατηγική» και προειδοποίησε πως όλα αυτά θα έχουν τραγικές συνέπειες για τη χώρα.

Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν προτίθεται να εκπληρώσει το ρόλος της αλλά ότι θα λειτουργήσει ως κόμμα αντίδρασης. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει ούτε μια σωστή ενέργεια της κυβέρνησης ενώ η αντιμετώπιση του πρώτου κύματος του κορονοιού οφείλεται στους πολίτες αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντέδρασε.

Επιβεβαιώνει δε πως επενδύει στην αγανάκτηση των πολιτών και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα που θα προκαλέσει η οικονομική ύφεση που σε παγκόσμιο επίπεδο προκαλεί η πανδημία του κορονοιού.

Κάλεσε εκ νέου τα στελέχη να μετέχουν σε όλα τα «μέτωπα πάλης». Μίλησε για «αναβάπτιση» των στελεχών στους κοινωνικούς αγώνες, και αναφέρθηκε σε συμφέροντα που θέλουν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Φράση που εκλήφθηκε ως το άλλοθι που θα χρησιμοποιήσει προκειμένου να στηρίξει τον στενότερο εκ των συνεργατών του τον Νίκο Παππά παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό. Αλλωστε αυτό έπραξε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου μπήκε μπροστά σημειώνοντας πως χτυπούν τον Ν. Παππά με στόχο τον ίδιο. Κάτι που περιέγραψε και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ως πρωθυπουργού ο Θ. Καρτερός στέλνοντας μήνυνμα ότι μετά τον Παππά ακολουθούν ο Δεσπότης και ο Αρχιεπίσκοπος