Guardian: Το νέα μέτρα προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση των πρώην συνδικαλιστών του Αλ. Τσίπρα

Guardian: Το νέα μέτρα προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση των πρώην συνδικαλιστών του Αλ. Τσίπρα

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η κυβέρνηση ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου επικεντρώνεται σε άρθρο του ο Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα δεν παραλείπει να σημειώσει ότι στα σχεδόν εννέα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 50 γενικές απεργίες στην Ελλάδα ωστόσο η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα συμφώνησε να περιορίσει με το πολυνομοσχέδιο την ευκολία προκήρυξης γενικής απεργίας.

Προσθέτει ακόμη ότι το μέτρο αυτό σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και για χρέη προς το Δημόσιο είναι τα δύο θέματα που προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους κυβερνώντες αριστερούς, πολλοί εκ των οποίων ξεκίνησαν από το συνδικαλιστικό κίνημα.



«Πρόκειται για δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και ιδρώτα εδώ και δεκαετίες και τράπεζες, βιομήχανοι και ξένοι επενδυτές θέλουν να μας τα στερήσουν. Δεν πρόκειται να τους διευκολύνουμε, θα τα πούμε στους δρόμους», υπογράμμισε στον Guardian o Οδυσσέας Ντριβαλάς, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Στο ίδιο δημοσίευμα ο Guardian τονίζει ότι αν και αναμένεται να περάσουν οι περίπου 100 μεταρρυθμίσεις - προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «ο πρωθυπουργός Τσίπρας αναγκάστηκε να επιβληθεί στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να δουν την ευρύτερη εικόνα: ότι, μόλις εγκριθούν τα μέτρα, η Ελλάδα θα μπορέσει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση της συμμόρφωσης, που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση νέων δόσεων, προτού λήξει το τρίτο και, ας ελπίσουμε, τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο».