Γραβάνης: Κανένα στέλεχος δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ανοσία του εμβολιασμού

Γραβάνης: Κανένα στέλεχος δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ανοσία του εμβολιασμού

«Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη να έχουμε την εικόνα του καινούριου στελέχους με τις 32 μεταλλάξεις στην κοινότητα» δήλωσε o καθηγητής Φαρμακολογίας  Αχιλλέας Γραβάνης, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής κανένα από τα στελέχη δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ανοσία του εμβολιασμού.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, όταν ο ιός συγκεντρώνει πολλές μεταλλάξεις μπαίνει σε μια διαδικασία αυτοκτονική. 

Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής με ανάρτησή του στο facebook προτείνει:

-στοχευμένο υποχρεωτικό εμβολιασμό στο δημόσιο, στο στρατό και σώματα ασφαλείας, στην εστίαση και φιλοξενία, στα ΜΜΜ.

-εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών με ενσωμάτωση του εμβολίου κορονοϊού στα άλλα που απαιτούνται για την εγγραφή στο δημοτικό σχολείο

- επιβολή χρήσης ΚΝ95 μάσκας σε όλους όπου υπάρχει συνωστισμός.

- self/rapid τεστ δύο φορές τη βδομάδα σε όλους τους εργαζόμενους για τους επόμενους 2 μήνες.

Σημειώνει δε ότι στο Ισραήλ από τη Δευτέρα ξεκίνησαν τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, καθώς περίπου το 50% των νέων κρουσμάτων αφορούν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, όπως δήλωσε ο δρ Ραν Μπαλισερ, πρόεδρος της επιτροπής ειδικών για την Covid-19 της χώρας.

«Σύμφωνα με το UK Health Security Agency (UKHSA) στο Ηνωμένο Βασίλειο τις 14 Νοεμβρίου, η νεότερη ηλικιακή ομάδα παιδιών 5-11 δείχνει ότι έχει ξεπεράσει για πρώτη φορά τα μεγαλύτερα παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο ποσοστό κρουσμάτων. Τους προηγούμενους μήνες, η ηλικιακή ομάδα 10 έως 19 ετών διατηρούσε το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων ανά 100.000 του γενικού πληθυσμού», πρόσθεσε ακόμα.