Γιαννακοπούλου: Ενεργοποίηση της κοινωνίας ενάντια στα φαινόμενα βίας

Γιαννακοπούλου: Ενεργοποίηση της κοινωνίας ενάντια στα φαινόμενα βίας

«Οι τελευταίες μέρες μας σόκαραν όλους. Ζούμε μια πραγματική έκρηξη φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας, γυναικοκτονιών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Πρόκειται για μια νοσηρή και επικίνδυνη κατάσταση που μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Είναι μια κατάσταση που δεν πρέπει να αποδεχτούμε, να ανεχτούμε.

Η αντίδραση όλων μας, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της κοινωνίας αποτελεί προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα» δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής Δυτ. Τομέα Αθηνών, Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας.

«Όταν τρεις γυναίκες δολοφονούνται σε λίγες μέρες από τους συντρόφους τους, μας αφορά όλους. Όταν γυναίκες και ανήλικα κορίτσια παρενοχλούνται σεξουαλικά ή και βιάζονται, μας αφορά όλους, την κοινωνία μας, την αντίδραση της οργανωμένης Πολιτείας» προσθέτει η κ. Γιαννακοπούλου και τονίζει καταλήγοντας στη δήλωσή της:

«Η σιωπή και η αδράνεια δεν είναι λύση. Όλοι μαζί ας ενεργοποιηθούμε χωρίς κανένα εφησυχασμό για να βάλουμε τέλος στην κτηνωδία».