Γερμανικά ΜΜΕ: Οι ελληνικές αρχές φοβούνται για απαγωγή ή δολοφονία του ενός από τους 8 Τούρκους

Γερμανικά ΜΜΕ: Οι ελληνικές αρχές φοβούνται για απαγωγή ή δολοφονία του ενός από τους 8 Τούρκους

Για φόβο των ελληνικών αρχών πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μπορεί να επιχειρήσουν να απαγάγουν τον έναν από τους 8 τούρκους αξιωματικούς που αφέθηκε ελεύθερος, κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Badische Zeitung.

Στο ρεπορτάζ του από την Αθήνα, ο δημοσιογράφος Γκερτ Χέλερ, κάνει ένα ιστορικό της υπόθεσης αναφέροντας πως «ο Οζκαϊνατσί είναι ένας από τους 8 τούρκους αξιωματικούς που ήρθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 και υπό την προστασία περισσότερων από 100 αστυνομικών, διαμένει σε μυστική τοποθεσία» ενώ προσθέτει πως «οι ελληνικές αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών να προσπαθήσουν να απαγάγουν ή να σκοτώσουν τον Οζκαϊνατσί.

Σημειώνεται ακόμα ότι «η Τουρκία ζήτησε από την πρώτη στιγμή την έκδοση και των 8 Τούρκων, όμως το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε πως τα άτομα αυτά δε θα έπρεπε να εκδοθούν διότι στην Τουρκία δε θα υπόκειντο σε μια δίκαιη δίκη ενώ τους περίμεναν βασανιστήρια».

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ακόμα πως τα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι δεμένα και πως ο ίδιος «είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στον οποίο είχε υποσχεθεί ήδη από τον Ιούλιο του 2016 ότι θα απελάσει σε λίγες μέρες τους αξιωματικούς στην Κωνσταντινούπολη», κάτι το οποίο δε συνέβη ποτέ.

«Ελικόπτερο της αστυνομίας τον μετέφερε σε άγνωστη τοποθεσία. Ο Οζκαϊνακτζί βρίσκεται σε ασφαλές καταφύγιο που νοίκιασαν οι αρχές στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, αναφέρουν κάποια Μέσα. Άλλα ρεπορτάζ λένε ότι ο τούρκος αξιωματικός βρίσκεται σε στρατιωτική εγκατάσταση. Πάνω από 100 αστυνομικοί διατέθηκαν για την προστασία του, ανάμεσά τους και δέκα ελεύθεροι σκοπευτές. Κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει πού βρίσκεται, και ιδιαίτερα η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT», σημειώνει η Badische Zeitung.

Επισημαίνεται επίσης ότι η ΜΙΤ, παραμένει «ιδιαιτέρως ενεργή» καθώς από το πραξικόπημα του 2016, περισσότεροι από 2.000 τούρκοι πολίτες έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην Ελλάδα, αλλά ζουν με το συνεχή φόβο των πρακτόρων του Ερντογάν.