Γ. Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για όσα συμβαίνουν στους καταυλισμούς προσφύγων

Γ. Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για όσα συμβαίνουν στους καταυλισμούς προσφύγων

Ξεκάθαρες ευθύνες στην κυβέρνηση για τις συνθήκες που επικρατούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ελλάδας καταλογίζει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος τη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και νυν διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στην «Αυγή» της Κυριακής, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι υπάρχουν άνθρωποι που μένουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς των νησιών για μήνες, χωρίς καμία προοπτική. «Αυτό μπορείς να το συναισθανθείς και να καταλάβεις την απόγνωση των ανθρώπων αυτό. Μοιάζει με βασανιστήριο. Δεν είναι τυχαίο που η ψυχική υγεία έχει τρωθεί τόσο πολύ εκεί πέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Επιπλέον πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γ' αυτό που συμβαίνει στους καταυλισμούς στα νησιά, καθώς είναι ανεπίτρεπτο να το αποδεχόμαστε σαν κανονικότητα και δεν υπάρχει πραγματικά η παραμικρή δικαιολογία.

«Σίγουρα κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι υπάρχουν τα θεσμικά ζητήματα που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν πρέπει να χρησιμεύει ως δικαιολογία, γιατί αυτό που συμβαίνει είναι μια μαύρη τρύπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Και η κατάσταση στη Σάμο είναι ακόμα χειρότερη», συμπλήρωσε ο κ. Σακελλαρίδης.