Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση δεν ενεργεί σωστά για να αποτρέψει κλιμάκωση στο Αιγαίο

Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση δεν ενεργεί σωστά για να αποτρέψει κλιμάκωση στο Αιγαίο

Την πεποίθηση ότι η ένταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί, εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος που άσκησε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης που όπως υποστήριξε, δεν μπορούν να αποτρέψουν μια κλιμάκωση στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, μιλώντας στον realfm, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει κάνει μια λάθος εκτίμηση όσον αφορά τις προθέσεις της Τουρκίας. Η ένταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί, αυτή είναι η εκτίμηση μας, δεν λέμε ότι θα κλιμακωθεί αλλά θα διατηρηθεί, ακόμα και ως αντιπερισπασμός στο βασικό μέτωπο που φαίνεται να ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή την Τουρκία, που είναι ο εμβολισμός των γεωτρήσεων στην Κύπρο» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η Τουρκία και αυτό πρέπει να προβάλλουμε προς τα έξω, εξελισσεται σε έναν αβέβαιο γείτονα, αβέβαιο σύμμαχο αλλά και σε ένα εμπόδιο για την εφαρμογή της πολιτικής ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης. Αυτά πρέπει να τα αναδείξουμε εγκαίρως».

«Δεν πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τις σωστές ενέργειες για να αποτρέψει μια κλιμάκωση στο Αιγαίο", κατέληξε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

Φωτογραφία: Intime News