Γ. Κώτσηρας: Το κίνημα #metoo επαναπροσδιορίζει τις κοινωνικές προτεραιότητες

Γ. Κώτσηρας: Το κίνημα #metoo επαναπροσδιορίζει τις κοινωνικές προτεραιότητες

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε μήνυμά του επισημαίνει ότι «οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορονοϊού, αποτελώντας την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης».

Ειδικότερα, ο κ. Κώτσηρας αναφέρει: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται φέτος σε ιδιαίτερες συνθήκες. Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορονοϊού, αποτελώντας την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Η ισότητα των φύλων αποτελεί βασικό δημοκρατικό πρόταγμα. Η εξάλειψη των ανισοτήτων είναι μια πρόκληση που μας αφορά όλους.

Επίσης, το κίνημα #metoo επαναπροσδιορίζει τις κοινωνικές προτεραιότητες και μας κινητοποιεί θεσμικά στον απόλυτο βαθμό. Η Πολιτεία συμβάλλει στη χάραξη και εφαρμογή σύγχρονων πολιτικών για την επίτευξη των κοινών στόχων και την πραγματική ενίσχυση του πολυεπίπεδου ρόλου της γυναίκας».