Freedom pass: Θα ξεπεράσουν σήμερα τους 100.000 οι δικαιούχοι που θα λάβουν τα 150 ευρώ

Freedom pass: Θα ξεπεράσουν σήμερα τους 100.000 οι δικαιούχοι που θα λάβουν τα 150 ευρώ

Μέχρι το μεσημέρι είχαν καταχωρηθεί 161.000 αιτήσεις για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr,  ενώ είχαν εκδοθεί 30.000 freedom pass για τους δικαιούχους ηλικίας 18-25 ετών με πίστωση της προπληρωμένης κάρτας των 150 ευρώ στο κινητό τους. Μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 100.0000.

Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έως το βράδυ ο αριθμός εκδόσεων freedom pass, άρα και πίστωσης των 150 ευρώ στους δικαιούχους θα είναι παραπάνω από 100.000, προκειμένου οι τελευταίοι να το ξοδέψουν αγοράζοντας τουριστικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, όπως ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχεία, εισιτήρια για συναυλίες κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι νέοι κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα και να καταχωρούν την αίτησή τους. 

Σύμφωνα με τη διαδικασία προβλέπεται ο δικαιούχος αφού αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet, εισέρχεται στην εφαρμογή freedompass.gov.gr και κάνει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση των 150 ευρώ σε αυτήν, ενώ καλείται να συμπληρώσει και τον ΑΜΚΑ και τα στοιχεία επικοινωνίας του (e-mail και αριθμό κινητού τηλεφώνου).  

Σε περίπτωση που κάποιος δε διαθέτει κωδικούς taxisnet, θα πρέπει να υποβάλει την αίτησή του στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). 

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, κι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης, τα στοιχεία του δικαιούχου διαβιβάζονται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την έκδοση της χρεωστικής κάρτας, η οποία εκδίδεται την αμέσως επόμενη ημέρα και παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31.12.2021.