Φωτιά σε ουρανοξύστη στο Dubai

Φωτιά σε ουρανοξύστη στο Dubai

Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Dubai, που στεγάζεται κοντά  στον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το Burj Khalifa, όπως μεταδίδει το BBC. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το ξενοδοχείο έχει εκκενωθεί.

Νεότερη ενημέρωση: 22:00

Αλλαγή του χρόνου στο Dubai με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα με φόντο το Address Hotel να είναι ακόμη μέσα στις φλόγες. Αντιφατικές εικόνες.


Νεότερη ενημέρωση: 21:49

To γραφείο τύπου της κυβέρνησης Dubai, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 14 ελαφρά τραυματισμένοι και ένα περιστατικό καρδιακής προσβολής που προκλήθηκε λόγω των αναθυμιάσεων. Τονίστηκε ότι όλες οι περιπτώσεις έχουν λάβει την ιατρική φροντίδα που ήταν αναγκαία.

Νεότερη ενημέρωση: 21:32

Πληροφορίες από ξένα πρακτορεία κάνουν λόγο για 14-16 ελαφρά τραυματίες.

Νεότερη ενημέρωση: 21:02

Η κυβέρνηση του Dubai ενημέρωσε με tweet ότι η φωτιά στο ξενοδοχείο ξέσπασε στον 20ο όροφο, αλλά δεν έχει εξαπλωθεί σε πολλούς ορόφους, λόγω του συστήματος πυρόσβεσης στο εσωτερικό του κτιρίου. Επίσης γνωστοποίησε πως τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν στο Address Hotel για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Νεότερη ενημέρωση: 20:54

Όπως ενημερώνουν οι αρχές, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν κανονικά. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αστυνομικές αρχές έκαναν εξαιρετική δουλειά στην επιχείρηση έκκενωσης του κτιρίου.

Νεότερη ενημέρωση: 20:35

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Dubai, κοντά στον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το Burj Khalifa, γύρω από τον οποίο είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται πολλοί θεατές για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και τα πυροτεχνήματα για τον ερχομό του νέου έτους.

"Αναφέρθηκε μια πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Address Downtown. Οι αρχές βρίσκονται επί τόπου" ανέφερε μέσω του Twitter το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ντουμπάι.

Αυτόπτες μάρτυρες κοντά στον Μπουρζ Χαλίφα είπαν ότι είδαν τεράστιες φλόγες να ξεπηδούν από το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο gulfnews.com, η φωτιά που εκδηλώθηκε στον 52ο όροφο του κτιρίου έχει τεθεί υπό έλεγχο. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά.

Μέχρι στιγμής η αιτία της φωτιάς είναι ασαφής. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν την εκτόξευση πυροτεχνημάτων στα πλαίσια του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς.

Έως αυτή την ώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.