Φορείς και τοπική αυτοδιοίκηση από τη Μακεδονία θα μετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής

Φορείς και τοπική αυτοδιοίκηση από τη Μακεδονία θα μετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Θα συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο» και πρόσθεσε: «Καλώ όλους τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Έλληνες, να δώσουν ένα δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι στιγμές είναι ιστορικές και η ευθύνη όλων μας πολύ μεγάλη». Ο κ. Κυρίζογλου ανέφερε: «με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις τις οποίες έχουμε πάρει στο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, πρώτον: είμαστε αντίθετοι με τη συμφωνία των Πρεσπών, διότι τη θεωρούμε μια εθνικά και διπλωματικά κακή συμφωνία, επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα, δεύτερον: θα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των Αθηνών και ως ΠΕΔ και κάθε δήμος χωριστά, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουμε πάρει, τρίτον: ζητάμε από τους Έλληνες βουλευτές και από τα κόμματα να μην ψηφίσουν τη συμφωνία και τέταρτον: ανάλογα με την πορεία που θα έχει το θέμα θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας».

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σχολίασε, από την πλευρά της: «την Κυριακή δεν θα είναι κανένα φασιστικό στοιχείο στο συλλαλητήριο. Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τον τόπο μας». Για το συλλαλητήριο ρωτήθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. «Οι θέσεις μου είναι γνωστές. Θα είναι κρίμα, όμως, να γίνουν επεισόδια» σημείωσε.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, λέγοντας ότι «τα πράγματα σήμερα είναι πολύ κρίσιμα για την ιστορία» ενώ πρόσθεσε: «είναι μια νέα χρονιά που θα είναι πολύ δυσκολότερη από τα χρόνια που πέρασαν, αλλά αν στηριχτούμε στη φιλοπατρία και αν είμαστε ενωμένοι τότε θα έρθουν καλύτερες μέρες».

Διαβάστε Περισσότερα