Φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία - Χιλιάδες αστυνομικοί απέκλεισαν τη βάση του Ιντσιρλίκ

Φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία - Χιλιάδες αστυνομικοί απέκλεισαν τη βάση του Ιντσιρλίκ

Περίπου 7.000 ένοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν την αεροπορική βάση στα Άδανα, την οποία χρησιμοποιούν οι νατοϊκές δυνάμεις ενώ δημιουργήθηκαν φόβοι για μία νέα απόπειρα πραξικοπήματος καθώς δεν υπήρξε κάποια επίσημη εξήγηση για την κινητοποίηση, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT.

Μάλιστα, αρχικά η Hurriyet έκανε λόγο για πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία, για νέα απόπειρα πραξικοπήματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση και η είσοδος της βάσης έκλεισε.

 

Ωστόσο, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας υποβάθμισε την κατάσταση, γράφοντας στο Twitter ότι επρόκειτο για επιθεώρηση ασφαλείας. «Κάναμε ένα γενικό έλεγχο ασφαλείας. Δεν συμβαίνει τίποτα», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, κάποιοι υποστηρικτές του τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, είχαν συγκεντρώθηκαν γύρω από τη βάση, αλλά η κινητοποίησή τους δεν είχε τον όγκο ή την ένταση των πρόσφατων διαδηλώσεων για να κλείσει η βάση του Ιντσιρλίκ.

 Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική βάση στο Ιντσιρλίκ χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ για επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ, ενώ αποτελεί και ένα από αποθηκευτικά σημεία της Συμμαχίας για τα αμερικανικά τακτικά πυρηνικά όπλα.