Φίλης: Κάνουμε την εξουσία αυτοσκοπό, δεν έχει δημιουργηθεί ρεύμα νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

Φίλης: Κάνουμε την εξουσία αυτοσκοπό, δεν έχει δημιουργηθεί ρεύμα νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμηρός εμφανίστηκε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας ποδαρικό στα εσωκομματικά πυρά που αναμένεται να δεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι καταστατικές αλλαγές ενώ ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι αντιγράφει το μοντέλο εκλογής προέδρου των συστημικών κομμάτων από τη βάση και όχι από το Συνέδριο.

«Τα μοντέλα αυτά δεν έχουν σχέση με την Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ν. Φίλης όμως δεν έμεινε εκεί έκανε λόγο για αρχηγισμό και ανερμάτιστο πολυσυλλεκτισμό που έχει την εξουσία ως αυτοσκοπό και τόνισε ότι ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί ρεύμα νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι σε μια συγκυρία που η πολιτική αντιπαράθεση έχει όλο και πιο πολύ τον χαρακτήρα της σύγκρουσης των πολιτικών ιδεολογιών και των ισχυρών ταυτοτήτων.

«Εμείς δεν πρέπει να επιλέξουμε την αποϊδεολογικοποίηση και την ασπόνδυλη ταυτότητα. Θα το πληρώσει και η Αριστερά και η κοινωνία. Σε μια τέτοια προοπτική το Συνέδριό μας έχει ιστορικό καθήκον να πει ένα δυνατό ΟΧΙ!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μεμονωμένες απόψεις για τον εμβολιασμό που θόλωσαν το μήνυμά μας σε ότι αφορά την πανδημία», φωτογραφίζοντας, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει», τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.